BSR in 8 stappen


Body Stress Release, uitgelegd in 8 logische stappen

Body Stress 
Release
1.Body Stress of lichaamsstress zijn spanningen die zich vastzetten in het lichaam, veroorzaakt door één of meerdere van de volgende oorzaken:

Mechanische Stress:
Ongevallen, verkeerde lichaamshouding, verkeerd tillen, herhaaldelijke monotone bewegingen (sport of werk) die het lichaam stressen en overbelasten.
Emotionele Stress
Stress op het werk of thuis, examens en uitdagingen, verlies van naasten en liefsten, dagelijkse leven
Chemische Stress
Luchtverontreiniging, artificiële toevoegingen in de voeding, cosmetica en parfums, fysiek contact met verschillende substanties

Wanneer deze stressfactoren zich opbouwen en het lichaam overspannen geraakt, wordt het moeilijk ze te breken en worden de spanningen opgeslagen in de fysieke structuren zoals bijvoorbeeld spieren.

Dit wordt “lichaamsspanning” (Body Stress) genoemd.
Één of meerdere combinaties van bovenstaande factoren kan resulteren in het vastzetten van spieren.

5.Opheffen van lichaamsstress:

Tijdens een BSR bezoek worden testen uitgevoerd (door middel van neuromusculaire reflexen) om met precisie de lichaamsspanningen te lokaliseren. Met de duimen of handen worden daar dan zachte en precieze stimulansen of impulsen gegeven die het lichaam aanzetten de opgeslagen spanning op te heffen en los te laten. Dit kan onmiddellijk gebeuren, of indien de lichaamsstress reeds lange tijd opgeslagen is, moeten de behandelingen herhaald worden. Dit is dan noodzakelijk omdat de beschermende spierspanningen enkel geleidelijk ontspannen en er tijd nodig is om naar hun normale functie terug te keren. De releases nodigen het lichaam actief uit om de verdedigende spierspanning los te laten en te ontspannen.

2.Vastgezette spieren:

Spieren, die normaal de functie van beweging en steun uitvoeren, nemen een defensieve rol: spieren spannen zich op en zetten zich vast, ongeveer zoals een korset, om een omgeving te beschermen van verdere schade. Ze trekken samen en oefenen druk uit op de zenuwbanen die uit de ruggengraat vertrekken en die door de spiermassa gaan. Dit proces lijkt het zenuwstelsel te irriteren.
6.Ontspanning van de spieren:

Wanneer de spieren zich ontspannen, keren ze terug naar hun normale steunende werking en laten ze de beschermende spanning los. Daardoor vermindert ook de negatieve druk op de zenuwen.

3.Verhoogde druk op het zenuwstelsel:

Het lichaam, zoals eender welk ander systeem, vertrouwt op een tweerichtings- communicatie tussen de hersenen en de cellen. Dit wordt vertolkt door het zenuwstelsel. Er is constant verkeer: duizenden zenuwimpulsen reizen naar de hersenen, met informatie vanuit de huid en vanbinnen in het lichaam, alsook het vertrek van instructies vanuit de hersenen naar alle delen van het lichaam. De verhoogde druk – alsook het effect van het comprimeren van zenuwen – door beschermende spiercontractie, kan een invloed uitoefenen op de zenuwbanen. Dit proces ondermijnt dan het communicatiesysteem alsook zijn efficiëntie en de gezondheid in het algemeen.
7.Verminderde druk op het zenuwstelsel:

Met verminderde zenuwdruk, wordt een verbeterde en meer effectieve zenuwwerking verkregen, wat resulteert in een verbeterde functie van organen en ledematen. De lichaamswijsheid, dat het zenuwstelsel zorg draagt voor alle lichaamsfuncties zonder dat we eraan hoeven te denken, keert terug naar zijn optimale functie.
4.Problemen duiken op en je kan last krijgen van:

• Klachten, pijn, vermoeidheid
• Klachten, pijn, vermoeidheid die je verklaart als “normaal” door je leeftijd of als genetisch “het loopt in de familie”.
• Problemen die geklasseerd zijn omwille van “Oorzaak niet gekend”
• Blijvende klachten, ondanks een duidelijke diagnose met specifieke behandeling, zonder echter beter te worden.
• Blijvende klachten, omwille van een verkeerde diagnose, waardoor de voorgeschreven behandeling verkeerd is

8.Klachten verdwijnen, gezondheid keert terug:

Het volgende kan gebeuren:
• Onmiddelijke vermindering van pijn
• Ontspanning van gespannen spieren
• gevoel van warmte die terugkeert in het lichaam
• Tintelend gevoel
• Verhoogd gevoel van/of pijn voor korte duur
• Vermoeidheid
• Duizeligheid van korte duur
• Verhoogde energie
• Niets speciaals maar een algemeen goed gevoel

Hebt u pijn of chronische klachten? lokaal of uitstralend naar andere lichaamsdelen? Boek uw 5 releases, contacteer Sophie.