Middelste zone


effect_mid_overMiddelste zone:
Borststreek, ribben, gebied tussen de schouderbladen

Hebt u of heeft u last gehad van:

Het gebied tussen uw schouderbladen
Gevoelige of pijnlijke punten
Stekende pijn tussen uw ribben
Pijn in het borstbeen
Maagpijn
constant hongergevoel
Klachten met uw spijsvertering
vaak boeren
Hiatus Hernia

Verklaring:
Opgebouwde Body Stress (vastgezette spierspanning) in de middenzone kan een lichte, doffe pijn veroorzaken in het middenste deel van de rug, tussen de schouderbladen. Ook kan er een jeukerig gevoel optreden. Het kan zich ook manifesteren als een scherp stekende pijn in deze regio, of in de borstkas. De pijn kan toenemen/verergeren bij het diep ademen. Een kramp in je diagfragma waardoor er problemen ontstaan met opgeblazen gevoel of oprispend maagzuur kan een ander effect zijn. Body Stress in de middelste of bovenste zone kan een invloed uitoefenen op de zenuwverbindingen naar diverse organen, zoals het hart, de longen, nieren en urine blaas en de normale functie ervan verstoren.

Oorzaken:
Mechanische stress veroorzaakt door lichamelijk werk waarbij je gebogen of verwrongen moet zitten/liggen of staan, kan spanningen veroorzaken in de omgeving van de borst en hele rug. Het heffen van zware objecten, alsook het vasthouden van zaken op hogere hoogte en voor een langere tijd, kan problemen veroorzaken. Body Stress kan ook ontstaan ten gevolge van een pijnlijke kramp in het diagfragma.
Andere redenen voor Body Stress in deze zone kunnen emotionele spanningen zijn zoals bv. shock of angst.
Chemische oorzaken zoals irritatie door het eten of drinken van sterk gekruide dranken/gerechten, te zuur of te koud. Body Stress in het diagfragma kan resulteren in problemen met de spijsvertering, maagzuur of een gevoel van kortademigheid. Bovendien kan een aanwezigheid van Body Stress in het lagere gedeelte van de rug, deze spanning doorgeven aan de spieren in de borst alsook het bovenste gedeelte van de rug.
Verder is het van belang te beseffen dat Body Stress gedurende je leven opgebouwd en opgeslagen wordt. Het is uiteindelijk een combinatie van vele kleinere en/of grotere aanleidingen die deze spanningen veroorzaken en tot klachten kunnen leiden. Deze kunnen al die tijd aanwezig blijven zolang het lichaam geen hulp krijgt om ze op te heffen. Body Stress Release is een uitstekende methode om net deze ”ongemakken” te helpen verminderen of zelfs helemaal te helpen verdwijnen.

Advies:
– Werk niet gedurende langere tijd in verwrongen of gebogen posities.
– Neem regelmatig pauzes en verander je lichaamshouding.
– Hou zware objecten dicht tegen je lichaam wanneer je moet tillen en gebruik steeds je benen.
– Draag geen zware zaken alleen, vraag om hulp.
– Vermijd eten en drinken waarvan je weet dat het kan leiden tot spijsverteringsproblemen of brandend maagzuur. Ook vermijd je best voedingscombinaties die zwelling of druk in je diafragma kunnen veroorzaken.

Release:

Genezen is normaal gezien een proces, en geen eenmalige handeling. Wanneer de lijnen van spanningen zijn gelokaliseerd in een deel van het lichaam, voert de BSR behandelaar de release uit. Impulsen worden dan, gewoonlijk met de duimen, gegeven op meerdere punten, in de correcte richtingen. Dit initieert een sequentie van georganiseerde berichten naar de hersenen, die de vastgezette spierspanningen onder de aandacht brengen. De hersenen kunnen dan bevelen sturen die deze spanningen opheffen. Dus, ondanks het feit dat de BSR- behandelaar dit proces op gang brengt, is het opheffen van de spierspanningen het resultaat van de wijsheid en het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Gezien het proces van de release zo exact en minutieus verloopt, is er geen kracht nodig bij het geven van de impulsen die een bewustzijn naar de hersenen sturen betreffende de gespannen gebieden. De druk die de klant voelt is nogal zacht. Klanten maken vaak de opmerking dat de release erg zacht aanvoelt waarbij ze zich afvragen of dit wel helpt. Er komen immers geen harde handelingen, manipulaties of massage aan te pas. Aanvankelijk is er een gezonde portie scepticisme, daarna hoop en uiteindelijk verwondering, omdat BSR zulke veranderingen teweegbrengt en efficiënte resultaten geeft. En zo is BSR gebaseerd op een diepgaand respect voor de wijsheid van het lichaam, alsook een groot vertrouwen in het ingebouwde vermogen zichzelf te genezen.

Het onmiddellijke effect:
Vaak zijn de klanten zich bewust van de onmiddellijke ontspanning van gespannen spieren, verbeterde mobiliteit en verminderde pijn. De behandelaar neemt ook veranderingen in de spierspanningen, ruggengraat en gewrichten waar. Het komt dan ook vaak voor dat mensen op de bank gaan liggen met een blokkage of kramperig gevoel in de rug, en er na de release afgaan met een verbeterde houding, minder pijn en een verbeterde mobiliteit.