Sophie Stamper


Mijn verhaal: van wanhoop door hernia’s naar herstel, naar leven zonder rugklachten en medicijnen!

Body Stress Release is een complementaire gezondheidstechniek. Geen alternatief voor de klassieke geneeskunde. Mijn verhaal moet gelezen worden als mijn levenswandel, de gebeurtenissen die mijn lichaam in de problemen bracht, de mensen in zowel de medische als het alternatieve milieu die me probeerden te helpen. Adviezen/behandelingen die me voorgesteld werden, alsook de afwezigheid ervan. Ik ga ervan uit dat iedere hulpverlener het beste van zichzelf geeft ten voordele van zijn patiënt of klant. Sommige behandelingen helpen, andere niet. Uiteindelijk kwam ik in de wereld van Body Stress Release terecht, na een lange lange tijd met toch wel veel traumatische gebeurtenissen en heel veel opbouw van fysische klachten. Het bleek de ommekeer te betekenen. Vandaag kan je mij vinden in het centrum. Respect en dankbaarheid voor de klassieke medische geneeskunde, alle hulp die artsen, specialisten, collega’s aan te bieden hebben. Daarnaast investeer ik in kennis en zelfzorg, die samen tot een betere gezondheid kunnen leiden. Een goede samenwerking als het ware tussen de reguliere medische wereld en alles wat daarbuiten ook te ontdekken en toepassen valt. Dit ten voordele van een lichaam dat de druk van het leven zo goed als mogelijk kan dragen.

Mijn eerste lumbago kreeg ik toen ik 19 was. Ik herrinner me het nog goed. Ik was onkruid aan het wieden en bij het rechtstaan trok mijn ruggengraat scheef en voelde ik een enorme pijn. Het duurde enkele dagen vooraleer die pijn, gepaard met een scheef bekken, voorbij was. Ik was toen bij de huisarts langsgeweest en die had me voor röntgen doorgestuurd. Er was niets te zien, gewoon een klein ongemakje wat vanzelf voorbij zou gaan.

De volgende 12 jaar werkte ik in de fitnesswereld. In 1995 opende ik, samen met mijn toenmalige levenspartner, een eigen fitness en groepslessen sportclub. Mooie jaren waar ik mijn creatieve en sportieve talenten kon uitvoeren. Ik bleef opleidingen binnen de branche volgen en dat resulteerde in een prachtige loopbaan waarbij ik naast mijn sportcentrum rondtrok in Europa om zelf collega’s op te leiden en energieke workouts te verzorgen op grote podia. Uiteindelijk bleek dit mijn talent en passie te zijn. Ik verkocht onze sportclub na 8 jaar om me volledig op het opleiden en rondreizen te focussen. Per week was ik minstens 14 uur aan het sporten.

De keerzijde van al dit moois waren mijn lichamelijke klachten die mettertijd ernstiger werden. Ik had wel 2 tot 3 ernstige lumbago’s per jaar, kreeg meer hoofdpijn, slapende tintelende armen, enorme stijve rug ’s morgens bij het opstaan. Ook had ik enorm veel last van erg pijnlijke menstruaties. Ik begon meer en meer pijnstillers te nemen en ging regelmatig bij collega’s op de bank liggen… Steeds was ik ter plaatse ”gecorrigeerd” en was ik dezelfde avond alweer aan het sporten. Er werd mij nooit gewezen op de ernst van mijn terugkerende lumbago’s. Ik was jong, het was wel okee, en ik moest vooral blijven trainen. Dus deed ik wat me werd aanbevolen en deed gewoon verder. In de loop van de tijd werd mijn klachtenlijst alsmaar groter en was het ”opknapwerk” steeds van korte en tijdelijke duur.

In 2004 nam mijn leven een onverwachte en grote wending. Ik ontmoette Simon Åberg, een Zweed. Ik verhuisde naar Zweden waar ik 12 jaar heb gewoond. Samen hebben we 3 leuke kinderen. Kort na mijn aankomst in Zweden, kreeg ik uiteindelijk mijn eerste hernia. L4-L5. Dat was een hel. Ik kon plots niets meer. Niet zitten, niet liggen, niet slapen, niet stappen, mijn eigen kleren niet aantrekken. Mijn lenden zaten helemaal vast en ik had enrome krampen in mijn buik en mijn baarmoeder. Ik had grote moeite met blaas en darmen. Een regelrechte ramp, ik dacht dat mijn leven voorbij was. Een arts stuurde me opnieuw voor röntgen door en daar werd dan een flinke hernia geconstateerd. Advies was trainen bij de kinesist en innemen van slaapmiddelen, spierontspanners, ontstekingsweerders. Ik verloor echter wat de moed. Hoe kon trainen mij helpen wanneer ik mijn ganse leven niets anders had gedaan dan trainen? Hoe konden die medicijnen mij helpen als ik er misselijk van werd? Zonder medicijnen kon ik echt bijna niets, met medicijnen kon ik plots alles doen… Ergens had ik het gevoel dat er iets niet klopte.

Wegens gebrek aan ander advies, deed ik wat me was aanbevolen. Ik voelde stillaan dat ik meer mobiliteit terugkreeg maar mijn klachten verminderden niet. Ik werd zwanger. Na 10 weken sloeg het noodlot weer toe. Een 2de hernia, L5-S1. Het verhaal herhaalde zich maar deze keer had ik enorme zenuwpijnen in mijn linker been. Verschrikkelijke krampen in mijn linker bil, kuit, voet… ongecontroleerd en herhalend. Na drie weken werd ik opgenomen in het ziekenhuis, gedurende 10 dagen had ik een epidurale om de pijn te verminderen. Uiteindelijk hielp dit niet. Ik had sterkere medicijnen nodig maar dit kon niet vanwege de zwangerschap. De orthopedische artsen wilden mij laten röntgen, de gyneacologen verboden het. Daar stonden ze dan te discusseren in mijn kamer. Uiteindelijk werd er toch een MRI uitgevoerd. Een flinke hernia werd geconstateerd, 1 niveau lager dan mijn eerste. En toen kwam de narcose specialist naar mijn kamer waarbij hij me vertelde dat hij niet kon garanderen dat het kindje in orde zou zijn, na de epidurale en MRI die ik had ondergaan. Ik moest een besluit nemen. Mijn kindje wellicht niet in orde, mijn lichaam gebroken… Ik moest over een abortus nadenken was het advies. Een week later verliet ik het ziekenhuis met een leegte en trauma. Fysisch kapot (dat was nog het meest draagelijke) maar vooral EMOTIONEEL gebroken. Ik had het kindje moeten opgeven______________________________________________________

Advies: trainen bij de kine en een lading zware medicijnen. Ik zat aan de grond. Ik zag de uitweg niet meer.

Mijn broer belde me op. Hij woont in Nederland en had met een BSR behandelaar gesproken die me de groeten deed en vertelde dat ze me konden helpen. Hij stuurde de link naar hun website en ik las en knikte en las en knikte. Ik herkende de symptomen van Body Stress. Mijn broer zei me: “Je zit blijkbaar op een doodlopend spoor, je hebt van alles geprobeerd, waarom niet Body Stress Release testen?” Ik woonde in Zweden en ik zou naar Nederland moeten voor 3 behandelingen gedurende een periode van 2 weken. Hoezo? In Zweden was er geen BSR.

Uiteindelijk deed ik het toch, want ik stond met mijn rug tegen de muur. Mijn lijf was kapot.

EINDELIJK kon iemand me uitleggen hoe dit allemaal was kunnen gebeuren. Eindelijk kreeg ik inzicht in de gebeurtenissen vanaf mijn jeugd, die ertoe hadden geleid dat ik spierspanningen had opgebouwd die zich hadden ingegraven in de kleinste spieren langs mijn ruggengraat tot de druk uiteindelijk zo groot werd dat ik er 2 hernias van kreeg. De releases voelden goed! Anders dan de behandelingen die ik had ondergaan! Dit had ik nodig… Hier wilde ik meer van… maar na 3 bezoeken zat ik weer in Zweden. Zonder BSR. En dat was een ramp! Ik kon moeilijk om de 14 dagen naar Nederland vliegen om een release te ondergaan. Ik had toen nog geen werk in Zweden, en las over een zes maanden durende fulltime opleiding tot BSR behandelaar in Zuid Afrika. Ik las dat je tijdens de opleiding regelmatig zelf behandeld werd en intuitief voelde ik dat ik dit moest doen. Ik meldde me aan voor de opleiding en werd aangenomen.

Na 6 maanden kwam ik terug in Zweden met een volledig hersteld lichaam. Alle klachten verdwenen en een techniek in mijn handen waardoor ik mijn eigen praktijk kon opstarten en anderen helpen. In 2008 startte ik in Zweden als Vlaming de eerste BSR praktijk van het land op en heb de laatste 10 jaar honderden klanten geholpen. Ik ben intussen ook moeder geworden van 3 prachtige kinderen en ik leef zonder pijnstillers, met een rug die het veel beter doet dan vroeger. Ondanks de schade die is aangericht door 2 flinke hernia’s

We verhuisden naar het mooie Bruggein 2017 om wat dichter bij de Vlaamse familie en vrienden te vertoeven, onze kinderen het mooie van België te laten leren kennen. En ik kan BSR eindelijk ook eens aanbieden aan de Vlamingen! Welkom!

Pijn zit niet tussen je oren, het is een signaal dat er wat verkeerd is en je lichaam hulp nodig heeft. Heel veel klachten worden veroorzaakt door die hardnekkige spanningen in de kleinste spieren langs je ruggengraat. Ze kunnen je ruggengraat scheef trekken, je lichaamshouding verstoren en vooral zenuwbanen irriteren en zodoende problemen veroorzaken in de overige regio’s van je lichaam. Body Stress Release is een uitstekende techniek om net die spanningen op te heffen, de irritatie op de zenuwbanen te verminderen en genezing te laten plaatsvinden.

Het uiteindelijke resultaat is een lichaam met verbeterde mobiliteit, minder pijn, vitaliteit en een betere algemene gezondheid.

Like en volg ons op Facebook: https://www.facebook.com/bsrbrugge/